PROČ "PLACENÉ" INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ NEZNAMENÁ "DRAŽŠÍ" III.

PROČ "PLACENÉ" INVESTIČNÍ PORADENSTVÍ NEZNAMENÁ "DRAŽŠÍ" III.

 

 

PRAVIDELNÉ REBALANCOVÁNÍ

Základem našeho poradenství je jediná, prokazatelně fungující zásada „Kup a drž“. Koupit a držet však neznamená koupit a ignorovat. Portfolio se v čase vyvíjí a jednotlivé složky se často vyvíjí různě. Proto je třeba portfolio pravidelně kontrolovat a v případě potřeby ho vrátit zpět do základního rozložení. Prakticky jde o to odprodat část aktiv, které vyrostly a dokoupit ty, které poklesly nebo nerostly tolik. V zásadě lze říci, že rebalancováním dodržujeme základní princip investování, a to je prodávat za draho a kupovat za levno. Renomované studiedokazují, že pravidelným rebalancováním můžete dosáhnout dodatečného výnosu až 0,4 % ročně.

LEPŠÍ CHOVÁNÍ

Jak tvrdí Warren Buffett a potvrzují desítky nejúspěšnějších investorů všech dob, chování investora je důležitější než chování jeho investic. Investování je spojeno s emocemi a ty jsou často příčinou mnoha chyb a špatných investičních rozhodnutí. Všichni ve VHI jsme si toho dobře vědomi. Většina poradců má s investováním letité zkušenosti a to i s investováním vlastního majetku. Proto klademe velký důraz na správnou práci s emocemi a chováním našich klientů. Díky tomu se našim klientům úspěšně daří vyvarovat unáhleným rozhodnutím a zásadním chybám v investování, a smazat tak mezeru mezi průměrnými výnosy kapitálových trhů a výnosy průměrných investorů.

Výše v záhlaví vidíte výsledky hlavních studií behaviorálních financí, které se problematikou emotivního chování zabývají. Každá ze studií se snažila vyčíslit, o kolik zisku průměrný investor ročně přichází díky svému emotivnímu chování. Pro naši kalkulaci jsme vybrali hodnotu ze studie společnosti Vanguard. Protože 99 % našich klientů disciplinovaně dodržuje prověřené investiční zásady, které je učíme, vyčíslili jsme dodatečný výnos našich klientů díky lepšímu chování na 1,5 %.

NAŠE CENA

Za přidanou hodnotu, kterou jsme konzervativně vyčíslili na 5,56 % ročně, si účtujeme pravidelnou roční odměnu. Její výši jsme stanovili na 1,80 % včetně DPH u klientů s investicemi do 10 milionů korun a 1,20 % včetně DPH u klientů s investicemi přesahujícími 10 milionů korun. Pokud odměnu 1,80 % odečteme jako náklad od vyčísleného dodatečného výnosu, má naše služba čistou přidanou hodnotu pro klienta 3,76 % ročně v podobě dodatečného výnosu.

Při jednorázové investici 1 000 000 Kč s 10letým investičním horizontem představuje takový nadvýnos částku 462 000 Kč čistého oproti běžnému výsledku "bezplatného" provizního poradenství. Po 20 letech může služba klientovi přinést dokonce 1 092 000 Kč navíc.

CO TEDY ZNAMENÁ "PLACENÉ"?

Za slovem "placené" poradenství si tedy nepředstavujme "dražší", ale spíše "transparentní", "nezávislé" a "férové".

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

Pět užitečných tipů pro vaši peněženku

zpracováním osobních údajů