Proč placené investiční poradenství neznamená dražší-I.část

Proč placené investiční poradenství neznamená dražší-I.část

Většina finančních poradců v České republice se dnes prezentuje kvalitním poradenstvím zdarma. Placené poradenství se proto může zdát na první dojem jako drahé, nebo nevýhodné. Opak je však pravdou.

V první řadě je potřeba připomenout, že obědy zdarma neexistují. Všechno něco stojí a na trhu finančních produktů to jejich výrobci dělají velmi chytře. Vysoké náklady na jednorázové provize poradců balí a rozpouští v nákladech produktů, které ve finále zaplatí vždy klient. A asi není třeba dodávat, že odměna poradci není ani tak za poradenství jako za prodej produktu. A logicky platí, že čím vyšší odměnu chce finanční instituce poradcům nabídnout, tím nákladnější produkt klient musí platit. Poradci tak žijí neustále v konfliktu, protože to, co je v nejlepším ekonomickém zájmu klienta, není zpravidla v nejlepším ekonomickém zájmu poradce a obráceně.

Ve VHI jsme se s poradci rozhodli to změnit. Nabízíme službu nezávislého, klientem placeného investičního poradenství tak, aby klient měl jistotu, že dostává nezávislou radu v jeho nejlepším zájmu, s transparentní férovou odměnou, která nás staví do role jeho dlouhodobého partnera. A výši odměny jsme stanovili tak, aby celkové náklady pro klienta byly stejné nebo nižší než v běžném provizním modelu. Díky tomu přidaná hodnota naší služby výrazně převyšuje klientovy náklady.“

 Dodatečné výnosy s placeným poradenstvím VHI

-nízkonákladové nástroje        +1,50%

-lepší diverzifikace                  +2,16%

-pravidelné rebalancování        +0,40%

-lepší chování klientů               +1,50%

-náklady na poradenství           -1,80%

celkové dodatečné výnosy        +3,76%

Tyto výnosy  slouží k ukázce významu dodatečného výnosu 3,76% ročně.Konkrétní  klienti VHI mohou dosahovat jiné výnosy než zde uvedené.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

Pět užitečných tipů pro vaši peněženku

zpracováním osobních údajů